Knugen 60 år

Det var då ett hilma ståhej om att Carl Gustf fyller 60. Jag är mest fascinerad över att han smet från en bensinräkning i Levanger, Norge. Pinsamt.


Pulver och parkeringsskador

I fredags lyckades jag med konsttycket att orsaka en parkeringsskada utan att sitta bakom ratten! Hur gick det till? Jo, jag ställde bilen i ett parkeringsgarage och glömde att ställa växelväljaren i min automatväxlade bil i läge "P" (= mekaniskt låst) från "D".

Tydligen är Peugeots automatlådor konstruerade så att först efter ett tag som bilen stått stilla i läge "D" så frikopplas växellådan. I mitt fall betydde det att när jag kom tillbaka från ett optikerbesök så har min bil plötsligt bromsklotsar bakom bakhjulen.

Då dyker en snygg och trevlig kvinnlig parkeringsvakt upp (jag vet, det låter skumt) och frågade om jag körde Peugeoten. För den hade rullat in bakåt i en bil bakom pga den minimala lutning på golvet som tydligen fanns där.

Det blev inget på min bil, men däremot en lackskada på motståndarens.

AAAARRRRGGGHH.

Så där står jag och inser att två bilar har krockat, men utan förare!


Just ja, pulver. Jag och två kollegor kör pulverdiet på dagarna för att få bort lite påskfläsk. Ska bli spännade att se hur det går. Är hittills förvånad över hur lite jag saknar lunch.

Jag erkänner...

... att jag är den Leif Andersson som skämtat till det på Lasse Anrells sida i dagens Sportbladet.

Slöpåsk

Om det varit lite lugnt i bloggen så beror det mest på att jag sovit 42 timmar på fyra dagar över påsken. Snacka om att det behövdes!

Såg i tidningen att svenska folket har vräkt i sig 7000 ton smågodis, någon miljon liter brännvin samt ett oräkneligt antal ägg. Undrar vad folkhälsoinstitutet säger? Det är nog tur att påsken bara är en gång per år.

Själv har jag bara fått i mig lite ägg. Någon annan har tydligen lagt beslag på min brännvins- och godiskvot. Är det någon som vill erkänna?

Konstigheter i FASS-texter, del 1

Ibland hittar man små guldkorn i apotekarnas "bibel" FASS, som även finns på nätet. nedan ett utdrag ur instruktionerna för Uprima, ett medel mot erektil dysfunktion (=impotens).

"För att Uprima ska vara effektivt, krävs sexuell stimulering. Patienten bör ta initiativet till sexuell aktivitet och övergå till samlag när han känner sig redo."

OK, så om man är frisk krävs ingen sexuell stimulering och man behöver inte ta initiativ när man är redo? Hmmm. Här är en annan höjdare i bipacksedeln till Bondil, som används i samma syfte:

Erektionen startar inom 5-10 minuter. Ett aktivt förspel påverkar erektionen positivt.  Kassera som normalt hushållsavfall. 

Tacka fan för att ett aktivt förspel påverkar erektionen! Men det bästa är att man har slängt in lite miljöinfo i samma stycke. "Älskling, jag har stånd nu, skulle du kunna slänga detta i soporna?" Romantiskt?

Jag återkommer med mer stolligheter...


Sommarstugan

I sommar kommer jag att hemfalla till en av de starkaste trenderna den senaste tioårsperioden: Jag ska leka hantverkare. Jag vet det låter konstigt, men fönster måste kittas på min kära sommarstuga, väggar och lister målas och ett utbyte av trall på uteplatsen stundar.

Kommer att köra hela kitet med hantverkarkläder, massa konstiga verktyg mm. Jag längtar faktiskt redan, har suttit och häckat på kontor alldeles för länge nu.

En och annan abborre ska nog bärgas unde tiden oxå...

Singel!

Jag vill bara för att undanröja alla tvivel i konkurrerande bloggar intyga att undertecknad fortfarande är ointecknad.

Rökande, snorkiga miljöpartister med uselt humör göre sig icke besvär. Annars är jag öppen för förslag.


Hardcore Miljöpartister

Såg en dokumentär igår om den ideologiska kamp som pågått inom miljörörelsen mellan "idealister" och "realister". Visst är det härligt med alla gröna-våg:are som fortfarande lever som de lär? Frågan är bara hur de lever?

I dokumentären följdes en av de mest inrotade "idealisterna". Hon bodde (naturligtvis) på landet med sin (obligatoriskt) skäggiga man. De eldade (så klart) i sin öppna spis och vandrade (förstås) runt i sina (vad-hade-du-väntat-dig) rosa gummistövlar och matade de (självklart) frigående hönsen.

Hallååå? Öppen spis? Man behöver inte vara Einstein för att fatta att om alla jordens innevånare skulle elda i öppen spis med björkved så skulle vi snart ha en ny istid. Dessutom hade hon mage att köra omkring i en gammal bensindriven bil.

Vart vill jag komma? Jo, grunden för all förbättrad miljö är ekonomisk utveckling. Nya tekniker ger nya möjligheter att utnyttja jordens resurser på ett mer effektivt sätt. Vanlig ekonomisk sundhet alltså. Att tro att världen blir bättre för att man backar in i framtiden med rosa gummistövlar är förvisso vackert men inte speciellt givande.

Men som politiskt "kontrastmedel" fungerar det perfekt.

Lördag morgon

...och man är i full fart igen. 618 kcal på trappen. Synd bara att driving rangen fortfarande inte öppnat.