Walk over

Helvete! Jag missar morgondagens stafettvasa. Beslutet togs i morse både efter moget övervägande och efter att ha hostat upp ett par slemklumpar stora som yatzy-tärningar. Det känns ruttet och visset och förnedrande på samma gång. Särskilt som tvåmetersmannen från Staffanstorp nu kan terrorisera min blogg i månader. Med all rätt.

Men nästa år så...

Förkylt!

Alltså det är ju ändå förbannat. Här har man laddat sen nyår inför Vasan och sen sitter man tre dagar före helt dunderförkyld!!!

Det blir trippla doser vitlök (akta er grannar!) och en massa C-vitaminer (akta er uppsala vattenreningsverk). På sönda måste jag ta ett beslut. Känns förjävligt!!!

Några husmoderstips som kan rädda mig??

Brrrrrrr

Har varit på konferens i Kiruna, denna gudsförgätna köldhåla ute på den svenska tundran. En natt på ishotellet i Jukkasjärvi blev det också. Det blev en stor upplevelse men kall. Dock gick det alldeles utmärkt att sova i -5. Ett diplom på att jag överlevt fick man också.

Nu är nästa stora utmaning att ta sig 9 km mellan Oxberg och Hökberg på ett par lagg. Ryktet lyder att det kan bli kamp mellan bloggarna på densamma. Håll utkik för en köttbulle med orange toppluva samt en långskank med tveksam diagonalteknik så får ni se.


Så blev det

Så blev det

Lite småmysigt om jag får säga så om mitt nya vardagsrum.

Nästa vecka är det konferens i Kiruna. Tydligen ska vi sova på ishotell en natt. Som norrlänning är väl tanken på att sova kallt något som inte rör upp allt för stora wow-känslor. Frusit har man gjort förut.

Däremot mina kollegor har det hänt något med. De tjattrar oavbrutet på om vilka kläder man skall ha, om underställ i syntet, om risken för köldskador och om vådan att måsta ha moonboots på sig. Själv kommer jag förlita mig hårt på mormors raggsockor och arméns attack-lånkisar. Borde räcka långt.

Flyttat och klart!

Nu har den stora flytthelgen avverkats. I ett glatt kaos av flyttkartonger och allehanda pinaler har jag hunnit slå mig till ro framför datorn. Några flytt-reflektioner:

1) "Varför sparar killar så j-a mycket kartonger? Det måste ha något med Y-kromosomer att göra." (En tjejbekant efter att ha sett mitt vindsförråd.

2) I badkar kan man tvätta mattor.

3) Det underlättar om man är en kort (jag) och en lång (typ Hamlet) när man bär bokhyllor mm i trappor.

4) Det är lätt att fastna i ett gamla fotoalbum när man ska packa dessa.

5) Jag har återupptäckt minst tre köksapparater, bl. a. en brödrost.

Nu återstår bara städandet av den gamla lyan.