Under år 2007 kommer...

...Tiger Woods att bli pappa (börjar med en lågoddsare).

... Mona Sahlin att inse än en gång att det finns vissa fördelar med att hålla koll på privatekonomin. Denna gång har hennes räkning från "SMS:a låna" hamnat hos inkasso.

... Ulrika Messing att bli sossarnas nye ordförande.

... röstsamtalen per mobil att minska som andel av totalen till förmån för videosamtal, IP-telefoni och messengerfunktioner.

... The Ark vinna Schlagerfestivalen. Ola Salo tackar med att önska att ett jordskred borde ske under Kungliga Slottet.

... Särke fortfarande undra när köket blir klart.

... Helsingborg att vinna Allsvenskan.

... Kingen att vinna en Telia Tour-tävling.

... Årets julklapp bli någon fånig teknikpryl (kanske ett Wii-spel?)

... kostnaderna för läkemedel återigen börja skena iväg då Remicade, Humira, Mabthera, Herceptin och Enbrel slår nya försäljningsrekord. Hamlet ser oroat på.

... Modo åter igen förlora med uddamatchen i SM-finalen mot Brynäs. "Stor domarskandal" basunerar Örnsköldsviks Allehanda ut efter sista matchen.

... jag att gå på fler bröllop än något år tidigare.

... och, till sist, årets julvärd blir Peter Jidhe.


God jul!

Varför rödvin är så viktigt för julen...
God jul!

Are you Sirius?

Jag och en polare var på ett riktigt kulturarrangemang i helgen: En allsvensk banymatch mellan Edsbyn och Sirius. Ett snällt sätt att beskriva Sirius insats skulle vara "bedrövlig". 1-7 i baken blev det.

Polaren höll på att frysa ihjäl i sina fina tunnskor men jag mådde rätt bra i mina attack-lånkisar från den svenska krigsmakten (som det förmodligen hette på den tiden de tillverkades).

Så himla svenskt det var: kyla, saftglögg, söta flickor, svett, is, bandyportföljer, rimfrost, dämpade applåder, Edsbyn, korv, skridskor, domarjävel, hejarop, straff, vinter, farbröder, betong, ståplats.

Bandy gör sig inte bättre i TV, bara lika illa


Nu lackar det mot jul...

... och det börjar faktiskt att märkas. Främst på alla arbetsuppgifter som man ägnar en sådan frenesi åt bara för att det verkar som att 2007 aldrig kommer att börja. Jag tror att flera känner igen sig i att Filofaxen inte så lätt fylles i början av januari.

Sen är det det här med all julmusik som man får nippran av. Disneys jul, carolas julskiva, El Divo försöker sig på Stilla natt och det verkar som att det aldrig tar stopp. Trots allt har jag ett par jullåtsfavoriter som skall doseras i lagom mängd:

1) Do they know it's Christmas? - Band Aid
2) Nu är det jul igen - Just D
3) Mer jul - Adolphsson & Falk

Sen: Veckans
videoklipp

Såld!

Nu har jag lyckats sälja min lähenhet! (Puh)

Hade två visningar förra veckan vilket resulterade i ett bud på utgångspriset. Tyvärr hade inte spekulanten alla papper klara från banken vilket gjorde att inte förrän i torsdags kunde denne lägga ett rejält bud. Men se då dök en ny spekulant upp och la ett konkret bud, vilket resulterade i en budstrid.

På torsdag kväll hade krutröken lagt sig och den senare spekulanten vunnit. Det visade sig vara en ung tjej som skulle få sin första egna lägenhet. Hon var hur nöjd som helst och det var jag också. Nu är det bara att planera för flytten en trappa upp.