Fyyyy faaan

Jag mår fysiskt dåligt av den uselhet som Expressen visar upp. Och bakom allt står en chefredaktör som hävdar att det är "av allmänintresse" att alla ska få veta vem som är misstänkt som "Hagamannen".

Jovisst, det ÄR intressant hur gammal han är, vilket slags liv han har levt, om han har familj, kanske till och med vad några i hans omgivning säger. Fine. Men det är ett sånt svineri att publicera hela namnet, arbetsplats, bostadsort (en liten by = inte så svårt att peka finger..).

Vad är nästa steg? Ska vi göra en dokusåpa med den misstänktes(!) sambo och följa deras fortsatta kamp i vardagen?
 
Men nästan värst är som sagt Expressens ryggradslöse chefredaktör som inte ens vågar stå för varför Expressen publicerade dessa snaskigheter: för att sälja mer lösnummer förstås!  Förmodligen, eller med all sannolikhet, har polisen rätt gubbe. Balanserar då mervärdet av att få veta "allt"  ut den "merskada" som Expressen åsamkat familjens framtid? Jag tvivlar.

Jag har köpt min sista Expressen med nuvarande chefredaktör.

Danmark i dimman

Har hälsat på vårt västra grannland i ett par dagar. Blev förvånad hur snabbt man anpassat sig till en rökfri miljö i Sverige.

De glada danskarna röker till hotellfrukosten, på restaurang, på flygplatsen och i taxin. Min taxi till Kastrup hade för övrigt en slags doftspray på panelen som föraren förmodligen använder för att neutralisera den värsta sotdoften.

Märkligast är nog min egen reaktion. Jag började hosta frenetiskt och fick en rejäl huvudvärk på ett café när jag insåg att luften sannerligen inte var "fri". Rökförbudet på krogen i Sverige börjar mer och mer verka som en lysande idé istället för det bjäfs som jag tyckte i början.

Man kan ha fel ibland.

Tre bästa c64-liren genom tiderna

OK, lite nördvarning på detta, men ändå...

1. Wizball (Ocean, 1987). Du är en trollkarl som tillsammans med din katt ska försöka ge färgerna åter till din värld. Vansinnigt vanebildande och välgjort. Massvis med bonusprylar, snygg grafik och fantastiska ljudeffekter. Det var bättre förr.

2. Airborne Ranger (Microprose, 1987). Du är en fallskärmsjägare bakom fiendens linjer och ska utföra ett gäng uppdrag. Det mest verklighetstrogna actionspelet till 64:an. Smarta fiender gör att taktik belönas framför vanvettigt skjutande (som iofs oxå är kul...). Stilbildande.

3. Last Ninja 2 (System 3, 1988). Du är en ninja. Nog sagt. Actionäventyr som pressar 64:an till max på alla sätt. Musiken ger mig gåshud fortfarande.

Se gärna
http://www.lemon64.com

Bandyfinal!

Idag har det varit den stora bandyfinalen i Uppsala. Mer eller mindre nyktra Edsby- och Hammarbyfans tog över stan.

Själv vaknade jag kl 12.15 med en härlig ostkupe-känsla i skallen.  Drog ner på stan, tog en fika på Fågelsången och avslutade med hockey på storbilds-TV.

Vi var inte ensamma i lokalen. Ett gäng lätt överförfriskade och lämpligt dryga stockholmare dominerade luftrummet. Zeke, Bagarn (med blåtira), Uffe och Tompa beställde in skumpa, bad varandra att sätta på deras respektiven, berättade fyllehistorier, drack Fernet Branca, spelade in roliga meddelanden på telefonerna etc. Klockan var 18.00 en söndag. De gjorde inte direkt snygg reklam för vår kungliga huvudstad.

Edsbyn vann visst. Modo torskade rejält mot FBK. Herren ger och Herren tar.

Det går framåt, men sakta

609 kcal på trappen. Kanske vi kan se en trend här?

I övrigt kan konstateras att Modo spelar med huvvet i arschlet just nu. ARRGH

De fem bästa krigsfilmerna

Kanske inte så politiskt korrekt, men här är de fem bästa krigsfilmerna hittills:

1. Tora! Tora! Tora! (1970) Denna klassiker om Japans överraskningsanfall på Pearl Harbor håller än.
2. Den Längsta dagen (1963) Många kändisar (bl a John Wayne) landar i Normandie
3. En bro för mycket (1977) Ännu fler kändisar deltar i historiens största luftlandsättning och misslyckas.
4. Kelley's hjältar (1970) Clintan på jakt efter naziguld bakom fiendens linjer.
5. Slaget om Storbritannien (1970) Spitfires, Stukas, Messerschmidts och Heinkels i stora lass

Nu börjar det likna nåt

627 kcal på trappen, totalt 1048 på träningen. I'm back!

En bit kvar till rekordet på 672 dock.

Söndag morgon

Fan, man är inte 20 längre. Två dagar i rad har det vart kalas. Först ut med jobbet på Cliffan i den kungliga hufvudstaden, sen en härligt patetisk spexfest på Pharmen.

Men av nån anledning är jag bara lite skönt bakis idag och ser fram emot en hel del fotboll på TV. Nej, nu måste jag sluta. Ska kolla på lite gammaldags krigsfilm.

Dag 3

Nu blev det 575 kcal på trappen. Wohoo, det går åt rätt håll i alla fall. Dessutom bara 9 hekto på fel sida 0,1 ton

Har fått en fix idé om att man borde klara av ett Vasalopp. Misstänker att jag kommer att få betala dyrt för sådana villfarelser,


Dag 1

30 min trappmskin + 23 min skidmaskin

Fan , vad jag har TAPPAT! Orkade bara med 570 kcal på trappen. Men trägen vinner...

Då kör vi igång!

Under "Golf & Motion" får du chansen att följa min kamp mot både lägre handikapp i form av förbättrat golfspel och minskad vikt.

Utgångsläget är att jag har 103 kg på 169 cm, vilket förstås är alldeles för mycket. Målet är att vara under 90 innan året är slut. Mitt handicap är idag 28, målet är att gå under 20.

Av alla projekt jag gett mig in på kan jag konstatera att detta blir mycket svårt. Jag gillar god mat och har begränsat med talang för bollspel. Alla tips och glada tillmälen välkomnas, men nu ska det ske! Det är bara att bita i det sura äpplet (och alla andra klyschor) och köra igång.

Imorgon köper jag ett träningskort på ett gym och medlemskapet i Kåbo GK är betalat. Jag lovar att uppdatera er om hur det går!

Schlager

Kollade schlagertävlingen igår. Man upphör aldrig att förvånas: ett gäng övermogna pudelrockare gick till final. Ett tvåstruket E fick sångaren till. Märkligt.

Tyckte själv att Kayo var självskriven, men istället kom ett par operatöntar modell värre vidare till andra chansen. Jösses.

Roligast är ända att hämningslöst få kommentera sönder bidragen i goda vänners lag

En helt vanlig torsdag

Har varit i Oxelösund idag. Jag kan inte låta bli att bli imponerad av den satsning som måste ha gjorts där på 50-60-talet. Fick höra att efter SSAB öppnat järnverk där skrev 300-400 pers in sig varje månad i kyrkböckerna. 2.500 pers jobbar där nu. Det är som att 200.000 pers skulle jobba på ett ställe i Stockholm!

Sveriges mest undertrafikerade motorväg byggdes också mot Nyköping. Men inte enda fram!

Orten består i övrigt till 80% av bostadshus från samma tidsperiod vilket ger ett lustigt intryck. En och annan halvt nedlagd pizzeria finns också. En riktig håla alltså.

Men samtidigt bedrivs här en av Sveriges vinstrikaste verksamheter. Man glömmer att Stålet och Skogen fortfarande driver allt framåt.

Kära dagbok....

... sen jag skrev i dig har jag hunnit:

- vråla åt ett antal OS-guld med ishockeyn som främsta upplevelse.
- spela bort en veckopeng på casinot i Sundsvall
- bli dumpad
- få ångest över att jag inte bloggar mer, träffar tandhygienisten oftare och att jag fortfarande inte har avfrostat kylen
- besöka Helsingborg och Linköping
- boka hotell för fortbolls-VM
- förvånas över all mediepanik angående fågelinfluensan
- tvätta bilen

Hoppas att jag får skriva i dig snart igen.