Humor...

... kan uppträda i olika former. Denna är jag särskilt förtjust i. Lite snäll alfapetterror mot religiöst djupsinne.


Alfapetterror


Skåne revisited

Min vana trogen har jag passat på denna vecka att terrorisera den södra delen av landet. Med dåligt golfspel, snyltande av badhandukar och dåliga ordvitsar kommer de att kuvas!

Gjorde en runda i tisdags på Araslövs GK i Kristanstad. CItybanan alltså! Jag hade i god tid installerat mig på den vanliga banan innan jag insåg misstaget efter telefonkontakt med min medspelare. Som tur var räddade madamen i min GPS hela rundan.

Att någon kan säga "Om möjligt, gör en laglig U-sväng" utan att låta det minsta irriterad är förunderligt.

Idag blir det Sofiedals GK. Spännande.

Stort och smått i golfen

Tre golfhändelser i fallande rang skedde i helgen:

1) Min polare (Även kallad "kingen") gjorde mycket bra ifrån sig i Boden när Umeåkillarna  kämpade till sig en plats bland de stora grabbarna i seriespelet. Läs mer
här. Grattis!

2) Tiger tog hem BO efter att ha spelat hela rundan utan driver. Stabilt.

3) Jag kammade ihop 19 pinnar på 18 hål på Söderby GK. Banan kan dock starkt rekommenderas till den som vill lira i Uppsalatrakten.

Fallande rang var det som sagt...

Fortsatt grovjobbande

Från altan-trall till landskapsarkitektur...

Var och hälsade på hos JK med familj i ett alldeles nyinflyttat och nyproducerat radhus. Undrar om vovve och Volvo är på G också?

Hur som helst så återstår en hel del arbete med att få till miljön runt husen. Vi döpte snabbt om kvarteret till "Lilla Litauen". Grus i olika storlekar, byggspill, krossmassor mm trängdes med en och annan tomtpinne. Men det kan man göra saker åt! I ett huj hade vi lagt både dränrör och matjord på den plätt som hörde till huset.

Ser fram mot nästa besök, det borde ha hänt mycket fram till dess.

Uteliv i Lycksele

41654-1

Var ute på och tog en pilsner igår. Valde mellan Skogskåtan och Travlogen. Ja, ni förstår. Skogskåtan och ett gäng Kalle-Anka-fulla människor plus en gammal SO-lärare. Tragik i kubik. Kanske det var bättre röj med Ham-Jam på Travlogen?

Fyllechaffis är ett obligatorium om man ska ha kul i Lappland!

Semester!

Så har man äntligen semester. Och för alla er därute som inte vet vad det innebär så ska farbror Leif förklara nu.

Det innebär att intorkade kontorsråttor (som undertecknad) får för sig att göra saker som de inte kan eller har talang för. Kanske det är det Parsons omfördelningsprincip på individnivå syftar på, Särke?

Nåväl, glada i hågen satte jag och min kompis (570 högskolepoäng tillsammans) igång med att renovera uteplatsen på min fiskestuga. Timmer och rätt utrustning fanns på plats. Först bröt vi upp den gamla parketten bara för att konstatera att den som gjort jobbet först (min farfar) kunde sina saker. Jag har en fruktansvärd träningsvärk pga de miljoner spik som prickfritt ankrade det gamla schabraket.

Nåväl med golvet borta var det bara att fortsätta med renoveringa av plintar och skruvning av trall. Vi var rätt glada den morgonen över att vi slapp spika då det blev tungt med whisky kvällen innan. Min polare fällde den gyllene repliken efter att vi i fem minuter håglöst betraktat ett simpelt problem: "Ja, just nu har vi väl en kumulerad intelligens som en lobotomerad sork." Men manuellt arbete har en bra egenskap: den botar faktiskt rätt kraftiga bakfyllor.

Som ni märker på mitt självbelåtna språk så blev slutresultatet rätt bra. Hyfsat i våg och rätt stabilt blev det nya golvet. Ska försöka publicera en bild på det. Annars är alla välkomna till Ruskträsk för att inspektera det hela.

I dag har jag dessutom kört röjsåg. Det är märkligt tillfredsställande på ett maskulint sätt.