Testosteronhelg och ny lägenhet!

Kära dagbok!

Idag är jag åter från en omtumlande helg i Sörmlands skogar. Igår samlades vi ett gött gäng grabbar och ägnade oss åt manliga riter som trädklättring, motorsågande, fyrhjulskörning, bastande och en del öldrickande. Kul.

Jag har även slagit till på lägenheten som nämnts tidigare. I januari/februari blir det flytt genom att släpa hela bohaget (minus sånt i källar- och vindsförråd) en trappa upp. Kortare flytt får man leta efter. Längtar redan efter första kvällsgroggen på balkongen.

Ny dag, nya möjligheter

Ny dag, nya möjligheter

Ibland finns det tillfällen då tillfälligheternas spel spelar en i händerna. Har i några månader funderat på att byta upp mig i bostad, från en 1:a till en tvåa. Har inte varit så aktiv på sistone (läs lat) så därför var det mest en lycklig slump när jag kom hem i tisdags och blev varse en visning i samma trappuppgång som jag bor i.

En fräsch tvåa visade det sig vara, möjligen ska vitvaror bytas. Knallade upp och kollade in den igår. Idag är jag med i budandet och det verkar inte vara någon rusning direkt. Blir spännande imorgon!

Veckans idé

Veckans idé

Jag gillar denna skarpt som ett inlägg i miljöbilsdebatten. I sann svensk anda minskar nu etanolförsäljningen pga att det är billigare med att köra med bensin i tanken. Men det kan ju inte ha varit tanken? Eller?

Island tur och retur

Island tur och retur

Har spenderat ett par dagar på den vulkaniska ön i väster. Det var trevligt och precis så kallt, fuktigt, blåsigt och regnigt som man kan tänka sig. Dessutom hade jag begåvats med en förkylning vilket gjorde att trumhinnorna var på väg ut genom skallen vid varje landning.

Bodde på samma hotell som Lagerbäcks gossar. Tyvärr så såg jag inte röken av dem, det blev bara några ord med massören i hissen. Däremot hängde hela Sveriges "sportjournalistelit" i baren. Att se Patrik Ekwall i verkligheten är betydligt mer skrämmande än på TV.

Fick äran att äta på en av de finaste fiskrestaurangerna i Reykjavik och det blev en kulinarisk höjdare. Tips: fråga efter "seafood cellar" om ni råkar befinnar er i närheten. Aldrig har torsk smakat så bra. Men å andra sidan jämför man ju med mandeltorsken ifrån skoltiden.

Tankar på Statoil

Har för första gången i mitt liv sett en vuxen man köpa en herrtidning helt ogenerat. Nåja, helt utan generande inslag var det inte. Jag stod i den långa kö som bildats på Statoil/ICA Express kl 23.30 i lördags (inte så mycket "express" alltså).

In stolpar en man i 40-årsåldern som såg ut att ha åtminstone försökt klä upp sig för en kväll på krogen. Om han just kommit därifrån eller bara förfestat rejält är oklart. Dock var det helt klart att han var rätt så tankad. Jag skulle ändå tro att han var på väg hem efter ett misslyckat raggförsök eller nåt. En tidning med DVD blev det i alla fall som betalades rätt oblygt för att sedan rinna in i en väntande taxi utanför.

Större illustration av manlig tragik och ångest får man leta efter. Slår nästan "Bonde söker fru"

Sabotage, typ

Sabotage, typ

Var på kalas tema 1976 för att fira av Särke. Är rätt nöjd med slipsen ;-)