Åka ut med arschlet före

Så var Sverige utslaget ur fotbolls-VM, återigen på en åttondelsfinal. Nu var motståndet riktigt svårt och hemmanationen har alltid tagit sig mist till kvarten (undantag USA). Men det är inte motståndarna som gör att förlusten smakar riktigt bittert just nu.

Först kan man konstatera att Sveriges chanser att gå långt beror på hur många spelare som har ovanligt bra form och är friska. Jag kan bara se att Isaksson, Ljungberg och Allbäck har nått upp till detta. Resten har haft normalform eller sämre. Det duger förstås inte men det är och andra sidan mest slumpen som avgör om tokformen infinner sig eller inte.

För det andra krävs en playmaker i övernaturlig form. Jag var på plats och såg Anders Svensson gå bort sig helt och sen har Kim Källström försökt fylla kostymen som offensiv mittfältare, men man kan konstatera att det var alldeles för tunt på den positionen. Mitt drömmittfält i 4-4-2 bestod i Zinedine Zidane/Didier Dechamps. En trollgubbe med en städgumma. Linderoth höll rent men det fanns liksom ingen som kunde fördela bollarna framåt. Thern/Schwarz är det par som nått närmast, men då ska man komma ihåg att Thern var rätt defensiv i sitt grundspel.

Och för det tredje krävs riktig jäkla bonnröta, och det hade verkligen inte Sverige mot Tyskland.

Jag är ändå rätt besviken på Sveriges spel. Man får inte släppa in två bollar så tidigt och dessutom missa målet från straffpunkten! Lucic utvisning dödade alla chanser för Sverige att vinna. Den var hårt dömd men då hade redan backlinjen gjort två juniormisstag på målen. Teddy har haft trevligare aftnar i sitt liv...

Nu hoppas jag att man analyserar situationen rätt och framför allt sätter Zlatan i löpträning så att han får tillbaka lite snabbhet och förlorar lite muskler. Mot EM 2008!


Tillbaka från VM i Tyschkland

Hej kära blogg!

Det har kanske vart lite tyst på sistone, men det beror på att undertecknad har varit i vårt södra grannland för att beskåda fotbolls-VM.

Plus och minus från resan:

+ Vädret, varmt och skönt
+ Ölen, kall och god
+ Gåshud när nationalsången sjöngs
+ Kommunikationerna
+ Altstadt i Düsseldorf

- Sveriges spel mot Trinidad/Tobago
- Peugeot i Düsseldorf som inte lyckades laga min bil
- Att inflygningen till flygplatsen i Düsseldorf gick rakt över vårt hotell

- Att man i Fifa 06 inte kan spela flera spelare i samma lag i managerläge
- Den sk "Fan-festivalen" i Düsseldorf