Duvan Cup 2006 -sista dödsrycket.

Nu är det över -Duvan Cup.

Det började illa i första matchen. Utan avbytare och ouppvärmada blev vi klart besegrade med 5-2 mot "Team Rimistefan 1000". Enda ljusglimten var att Jonas Gotthardsson på sin 30-årsdag fick näta. Själv slet jag i målet med blandat resultat. Ett i krysset, ett mellanbenen, ett stolpe-in mm mm. Men jag är grymt nöjd med en publikräddning när en spelare rundade mig men som jag kunde täcka ut vid stolpen.

Andra matchen mot "Mamma Scan" blev lika sen (02:00) som spännande. Till slut kunde vi knyta igen säcken och segra med 5-4. Stor hjälte blev
Rehn, som gjorde alla fem målen på sex skott. Starkt jobbat. I denna match fick jag tag på fler skott och jag var rätt nöjd med vinsten.

MEN, herregud vad GAMMAL man håller på att bli! Jag har sån jäkla träningsverk så att jag knappt tog mig utför trapporna i morse. Låren, vaderna, skinkorna. Allt känns som bly, inlindat med smärta. Men allt detta var det värt bara för att göra en publikräddning...

1900-talets viktigaste läkemedel

Som inskränkt apotekare kommer här min högtst personliga topplista över de fem viktigaste läkemedlen/grupperna under 1900-talet. Håll i er gott folk:

1. V-penicillin. Alexander Flemings upptäckt att mögelsvampen Penicillinum notatum producerade ett ämne som dödar bakterier innebar att simpla infektioner som till exempel syfilis kunde botas med en 7-dagarskur. Har förmodligen räddat fler liv än trepunktsbältet.

2. Losec. Astras mirakelmedicin som tillsammans med antibiotika mot Helicobacter pylori revolutionerade behandlingen av magsår och dyspepsi . En sjukdom som tidigare krävde plågsamma operationer med tveksamma resultat blev nu en baggis att bota.

3. Hydrokortison När forskare lyckades rena fram och koncentrera detta binjurebarkshormon så fick man samtidigt även ett mycket potent inflammationshämmande läkemedel. Särskilt för reumatiker kom kortisonet att betyda drastiska förbättringar. Kortison botar dock inga sjukdomar men är den bästa "brandsläckare".

4. Beta-blockare (Egentligen var pindolol först). Baserade på nobelpristagarens James W Black's teorier om receptorer kom denna första nya typ av läkemedel, receptorantagonister. Designade för att blockera beta-receptorer i hjärt-kärlssystemet lyckades man med att få fram det första effektiva moderna blodtrycksläkemedlet. Hur många slaganfall och hjärtinfarkter som förebyggts kan man bara gissa.

5. Cytostatika (Egentligen en hel radda läkemedel, men nu är vi långt ner på listan). Populärt kallat "cellgifter" har dessa preparat botat, lindrat och fördröjt olika tumörsjukdomar. Med det att antalet nya individuella preparat under en tid var begränsat utvecklades kombinationsterapier. Idag väntas stora genombrott med angiogeneshämmarna som "svälter ut " tumörerna.

Värdelöst vetande, del 2

Visste du att det finns tre ishockeyspelare som vunnit VM, OS, SM och Stanley Cup?

Mats Näslund
Tomas Jonsson
Håkan Loob

Kollektiv 30-årskris?

Om nästan två veckor bär det av -Duvan Cup.

Varför jag över huvud taget har sagt ja till denna innebandyturnering i Lycksele är höljt i dunkel. Men många av mina polare av årsmodell 76 har tydligen tackat ja också. Märkligt. Hur som helst kommer vi förmodligen att ha hur skoj som helst! Såna är de: Fergos, Särke, Klamman, Danielsson, Krille. Kul killar.

Jag säger bara: kollektiv trettioårskris. Själv hoppas jag bara på att få göra en och annan svettig räddning.

To be continued

Värdeöst vetande, del 1

I min kamp för att föra det värdelösa vetandet framåt i samhället kommer jag att någon gång då och då bjuda på lite sånt som man egentligen inte borde veta:

Visste du att Sveriges näst äldsta motorväg går mellan Täby kyrka och Ullna? Idag en del av europaväg 18, tidigare riksväg 76.

Som sagt, more to come

Musiksmak?

Har just inhandlat Madonnas senaste och det är en rätt schysst platta. Mest imponerad är jag av att hon hela tiden lyckas förnya sitt sound. Dessutom är det extra vågat att släppa en dansplatta när den moderna dansmusiken inte brukar slå sig in på topp-10. "Get together" är bästa spåret.

Annars brukar jag få stå ut med mycket spott och spe för min (avsaknad av?) musiksmak. Farsan kallar det "dunka-dunka", diplomatiska polare säger "ja, vi har ju inte direkt samma smak". Mindre diplomatiska polare (?) säger: "Fyy fan, har du nästan alla 'Absolute Dance'?". Ja, det har jag och det skäms jag inte för. Vi vet vilka låtar som kommer fram när det blir fest...

OK. Här är mina top-10, de bästa moderna danslåtarna hittills:

1. Mr.Vain - Culture Beat
2. Insomnia - Faithless
3. Gonna make U Sweat - C&C Music Factory
4. Barbie Girl - Aqua
5. 3 AM Eternal -The KLF

6. This is the way - E-Type

7. Humanoid - Stakker

8. The Power - Snap

9. Prodigy - No good (Start the Dance)

10. Desenchantee - Kate Ryan


Förkylning!

Finns det något mer irriterande än en förkylning som inte vill bryta ut på riktigt. Måste bli frisk till helgen.

Annars tänker jag på den gamla reklamen där en man över ett mentholbad säger: "Ni kvinnor pratar om hur det är att föda barn, men då ska ni bara veta hur det är när vi karlar är förkylda!". Det ligger något i det.

Om inte annat så måste jag bli frisk för att komma i form till Duvan Cup i Lycksele. Av någon anledning ska jag stå i mål i ett innebandylag. Mer om detta sen...

Då börjas det...

Bröllop, disputationer, 30-årsdagar, dop, innebandyturneringar mm mm Det är lika bra att strecka alla helger resten av året. Vart tog den spontana tisdagsölen vägen?